De geboorte van Suske.

Op 11 februari om 16 uur kom ik op deze wereld. De nonnen en verpleegsters hebben nog nooit een pasgeborene met zo’n zwart haar op het hoofd gezien. Iedereen die in de kraamafdeling werkt moet mij zien en zo duurt het uren vooraleer mama mij in haar armen kan nemen. Een week later mag mama met mij naar huis. De vrouw van de baas van de betonfabriek waar mijn pa werkt brengt ons naar huis.

Mijn vader rijdt met zijn bromfiets naar het gemeentehuis om mijn geboorte aan te geven. Onderweg passeert hij enkele “kapellekes” en wanneer hij uiteindelijk op het gemeentehuis aankomt weet hij de naam niet meer die hij me moet geven. Na wat denkwerk meent hij zich de naam te herinneren, maar helaas ! Mama is woedend als ze hoort welke naam hij me gegeven heeft.
Enige tijd later ligt mijn vader in het ziekenhuis. Eén van zijn nieren is ziek geworden en moet er uit. Omdat het een levensgevaarlijke operatie is wordt hij door een priester berecht. Zo moet hij niet bang zijn als hij in de hemel komt.

Vlak naast ons woont er een bejaard echtpaar. De man kan ik me niet herinneren daar hij gestorven is toen ik ongeveer twee jaar oud was. Wel wordt er verteld dat hij ooit eens viel terwijl hij met mij op de arm in zijn tuin wandelde. Op de één of andere manier kon hij voorkomen dat ik op de grond viel en pijn had of erger, gekwetst werd. Hoe dan ook, de man heb ik nooit gekend en meer weet ik er niet van. Een trauma zal ik er in ieder geval niet aan overgehouden hebben.

1960 aan onze voordeur in de schaapbruggestraat te Rumbeke

1960 aan onze voordeur in de schaapbruggestraat te Rumbeke

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in dagboek, rumbeke en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op De geboorte van Suske.

 1. logbankje zegt:

  Een bijzonder verhaal over een bijzonder mens, wat me intrigeert is welke doop naam je vader eigenlijk had moeten opgeven? Hans

 2. fietszwerver zegt:

  ja een mooi verhaal
  en ik vind niks mis met Suske , maar toch wel benieuwd welke je moeder in gedachte had

 3. sjoerd zegt:

  Je lijkt wel op je moeder… Ik sluit me bij Hans aan.

 4. beaunino zegt:

  Een echte Belgische naam toch? In Nederland hoor je hem niet. Ik zal wat Suskes en Wiskes gelezen hebben.

 5. Ik ben nu toch ook wel benieuwd welke naam je eigenlijk had moeten hebben.

  Love AS Always
  Di Mario

 6. rietepietz zegt:

  Ja ik snap jouw moeder wel, zit je een half jaar lang over een mooie naam te denken en doet Pa ineens iets ánders, ik zou óók woedend geweest zijn! Maar het is een lieflijk plaatje zo!

 7. willy zegt:

  niets mis met je naam, wat mij betreft…

  prachtig toch , zo’n foto van indertijd

  groeten

 8. Billy zegt:

  Suske zou wel origineel geweest zijn… 😛

 9. marjolijn zegt:

  Mooi verhaal, je lijkt sprekend op je moeder.
  Nu ga ik denken welke naam het dan zou moeten zijn.

 10. Morgaine zegt:

  Je snapt nu toch wel dat iedereen dan je naam wilt weten die je vader jou gegeven heeft? hahaha

 11. Wildcard zegt:

  leuk om te lezen 🙂

 12. Bertie zegt:

  Prachtstukje weer!

 13. Kakel zegt:

  Je trekt een gezicht alsof je een vieze broek hebt, Suske 😉
  Formidable foto!

 14. Rob Alberts zegt:

  Volgens mij kijk je nu vrolijker!
  PS: die naam komt natuurlijk in een volgend blog uitgebreid aan de orde?
  Vriendelijke groet,

 15. Joyce zegt:

  Ja idd ook erg benieuwd naar welke naam je dan wel had moeten hebben 🙂 Mooi die oude foto!

 16. Left RedEye zegt:

  3 jaren en 1 dag schelen wij in leeftijd en als ik de oude zwart/wit foto’s terug zie was het toch wel een iets andere tijd.
  Morgen vertrek ik om eens een lang weekend te kijken hoe mooi het in Brugge en omstreken is. Ik hoop dat het mooi weer zal zijn, maar anders moet ik de tijd maar doorbrengen met het proeven van Belgische pintjes; niets aan te doen. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.