Bedenkingen op vrijdag.

004ab

Het is me opgevallen dat sedert ik minder tekst en meer foto’s gebruik het aantal reacties en likes toegenomen zijn. Niet dat ik het daarom opzettelijk doe. Ik verander regelmatig om het vooral voor mezelf leuk te houden.

Zelf betrap ik me er op dat de blogs waarop ik reageer meestal korte teksten hebben. Komt daarbij dat foto’s meestal meer zeggen dan duizenden woorden en ook dat foto’s door iedereen van over heel de wereld bekeken kunnen worden zonder de bijhorende tekst te ontcijferen. De stap naar een fotoblog is dan ook rap gezet.
Het zal wel een vorm van intellectuele luiheid zijn die zich van me meester maakt. Ik vermoed dat de bron van deze “luiheid” in de sociale netwerken ligt. Tweets met maximum 140 tekens. razendsnel foto verspreiden via instagram en instagram dan weer verbinden met facebook en twitter maakt het de blogs niet makkelijk. Heel wat bloggers nemen deze vorm van communicatie over in hun logjes en die trekken heel wat volk. Het fenomeen bloggen is dus nog niet met uitsterven bedreigd zolang men zich weet aan te passen aan de huidige normen van de meeste lezers : veel foto’s en weinig tekst.

Hoe ik verder evolueer weet ik zelf niet. Ik log, schrijf, fotografeer zoals ik het op dat moment wil en dat is het.
Zo ook met mijn verzoekje bij Dhr Hans Bank. Hoe ik er deze week bij gekomen ben weet ik allang niet meer. Mijn geheugen heeft dringend een update nodig.
Dit is het dus geworden voor deze week :

En de foto boven is er eentje uit mijn oude doos om in deze retro stemming te blijven en jullie alvast een zonnig weekend toe te wensen.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in retro. Bookmark de permalink .

21 reacties op Bedenkingen op vrijdag.

 1. Morgaine zegt:

  Dat is naar mijn idee altijd al zo geweest? toen ik nog op web-log blogte, deed ik om en om vaak, of samen net als nu eigenlijk. De één gaf aan, ik lees het niet, teveel tekst dan, en de ander juist weer wel. Smaken verschillen, en ik denk dat het bij de nieuwelingen wel zo is inderdaad, dat men kort en veel foto’s prefereert…

  Voor mij hangt het van het onderwerp af en hoe iets geschreven is of ik blijf hangen, want er zijn nu ook zoveel blogs die alleen maar over fashion gaan, met 20 foto’s en weinig tekst, maar daar blijf ik dus niet hangen, ook al staan er foto’s, heb er niks mee! hahaha

 2. John zegt:

  IK houd zelf wel van tekst. Ik reageer graag, en krijg graag inhoudelijke reacties. Veel fotologgers reageren met bijna geen woorden en complimenteren amper foto’s van anderen, terwijl ze die zelf wel willen.
  Raar wereldje nog steeds.

 3. fietszwerver zegt:

  aanpassen is iets wat we steeds doen en meegaan met de moderne tijd doen we ook
  maar dat smaken verschillen weten we ook , dus zullen er altijd verschillende wijze van bloggen blijven bestaan
  en dat is mijn bescheiden mening 🙂
  fototje past mooi bij het filmpje
  geniet de dag

 4. A van de Aa zegt:

  Ik lees liever de Donald Duck dan de bijbel, dus dat met die plaatjes kan je wel eens gelijk hebben.

 5. fietszwerver zegt:

  ja inderdaad interessant die oude onderaardse stad , zo zie je maar weer , we leren elke dag nog
  dus tot 19:00 uur op het werk , nu dan heb ik nog wat uurtjes te gaan tot 22:30 uur
  wat je ook doet
  geniet de dag

 6. Chantal zegt:

  de mens is over het algemeen een visueel wezen, en in de haastige tijd van nu neemt men minder tijd om veel tekst te lezen

 7. Teveel tekst, ja dan kan je de hele dag voor je computer zitten blogs lezen en kom je niet meer toe aan je eigen blog. Als je een fotografie blog hebt moet je ook nog gaan fotograferen en dat is niet hup in één twee drie gedaan. Daar ben je toch wel even het huis voor uit. Het is een keuze maken, een schrijversblog, fotografie, gemengd. Ofwel kies je om op sommige blogs niet te reageren omdat het je helemaal niet interesseert. Het is een beetje wikken en wegen.

 8. Kakel zegt:

  Grote lappen tekst nodigen vaak niet uit tot lezen. Ik probeer me vaak te beperkten tot 300 – 400 woorden, maar soms lukt dat echt niet. Nou ja, mensen die het te lang vinden, hoeven het tenslotte niet te lezen. Niks is verplicht.
  Je foto vind ik super!
  Liefs Kakel

 9. giselzitrone zegt:

  Schönes Wochenende für dich lieber Gruß Gislinde

 10. Niet iedereen wil de tekst lezen, ik merk dat ook weleens aan reacties, dan denk ik.. volgens mij heb je de eerste regel gelezen. Of alleen de oneven regels 😉

  Love AS Always
  Di Mario

 11. Bij mij is het ook een beetje om en om, soms een heel verhaal, op zaterdag muziek en tussendoor wat plaatjes of gekkigheidjes… Ach.. en als een stuk echt te lang zou zijn en mensen haken daardoor halverwege af of zo… dan is dat maar zo. Het is dan toch een vastgelegd iets voor mijzelf!

  Ik vind jou logjes echt leuk hoor! Voorheen was ik een ‘lurker’ zo noemden ze dat toch? Maar zeker nu ik je regelmatig volg heb ik er veel plezier in om mee te lezen!

 12. Billy zegt:

  ik weet zelf ook wel dat foto’s een aantrekkingskracht hebben op een blog. En ik weet ook dat ik er te weinig gebruik van maak. Ik probeer wel… 😉

 13. rietepietz zegt:

  het wil me meestal niet lukken om weinig tekst te schrijven en ik waardeer het aantal reacties dus bijzonder want ik mag niet klagen. Wel probeer ik altijd de tekst zó te verdelen met een plaatje/foto hier en daar en soms een open regeltje zodat het minder tekst lijkt dan het is.
  Ik kom toch wel vaak richting 500 woorden. Bij de één lees je dan soms 600 woorden nog makkelijker dan bij de ander 300 , is toch ook een kwestie van boeit het onderwerp en vertel stijl.de schrijver.

 14. Myriam zegt:

  Ik schrijf en schrijf vele vele woorden 🙂 En ik ben er dol op. En mijn bubbels hopelijk ook? Maar mooie foto’s zijn natuurlijk ook niet te versmaden hé.

 15. marjolijn zegt:

  Bloggen zoals je graag wil, dat is het aller belangrijkste….!!
  Geniet van het zonnetje en op naar een fijn weekend.

 16. Tja, ééns je populair bent…

 17. logbankje zegt:

  Zelf had ik in het begin ook veel tekst, maar heb dat snel verkort, tot een bondig verhaaltje.
  De meeste bezoekers zijn speed lezers.
  Ik lees wel lange verhalen maar dan moet ik er echt voor gaan zitten en de inhoud me aanspreken of leuk vinden.
  Hoe leuker de log, hoe langer de reactie, een foto is natuurlijk geen reactie van 2 zinnen.
  Bij deze heb de song voor je gedraaid in de show.
  Het is Marco Borsato met het nummer je hoeft niet naar huis vannacht, van mij mag je gewoon vertrekken hoor na 12 uur. LOL
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”.

 18. Bertie zegt:

  Wat de anderen al zeggen, veel mensen hebben een hekel aan lange teksten; je merkt aan de reacties meteen of ze een stuk gelezen hebben of vlugvlug ‘gescand’.
  Ik moet zeggen dat er inderdaad bloggers zijn die hun meemaaksels veel te lang uitspinnen en daardoor vervelen. Maar ja, soms wil je iets uitleggen en dan…. 😉

 19. sjoerd zegt:

  Ik kijk meer of de blogger me ligt. Dan accepteer ik veel meer variatie. Ik ben overigens wel een trouwe blogger.

 20. het voornaamste is dat we ons goed voelen bij wat we doen.
  of dat nu volk trekt of niet, heeft dan totaal geen belang meer! 😉

  heerlijke lenteweekend, suske! 😀

 21. gerdaYD zegt:

  Je hebt gelijk natuurlijk dat één beeld soms meer spreekt dan duizend woorden, maar toch zou ik je steeds zo knap geformuleerde teksten ook niet willen missen Suske! Voor mij mag je het dus allebei doen, ik kom hier altijd graag voorbij…
  Fijn weekend hé…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.