Kinderziekten : de mazelen !

Terwijl ik me uitleef op de pc zit mevrouw hier aan de beeldbuis gekluisterd.
Een reporter meldt dat de uitgeroeid gewaande kinderziekte “de mazelen” terug van weggeweest is. Vooral in de verenigde staten zou ze aan een opmars bezig zijn.
Dit onderwerp wordt gevolgd met een afhaspelen van pro’s en contra’s van inentingen.

Dit doet me terugdenken aan mijn mazelen, lang geleden.
Ik was vijf jaar toen ik deze besmettelijke zieke kreeg.
Het was winter en in mijn kamertje was er geen verwarming.
De dokter stelde voor dat mijn ouders mijn bedje naast de Leuvense stoof gingen plaatsen zodat ik het toch lekker warm zou hebben. Zo gezegd zo gedaan.
Het was januari en regelmatig kwam er iemand over de vloer om mijn ouders de beste wensen voor 1965 toe te wensen. Daar kwam dan koffie bij kijken met een koekje en soms ook wel iets hartiger.
Op één van die dagen kwam de zus van mijn vader langs en terwijl ik vanuit mijn bedje toekeek dronk zij samen met mijn moeder een muscatwijntje. Daar had ik vroeger al eens mogen van proeven en wist dus dat het lekker was.

Na enkele uurtjes keuvelen besloot mijn tante dat het tijd was om huiswaarts te keren. Mijn moeder ging mee tot aan de voordeur om haar uit te wuiven. Ondertussen was kleine ik uit het bedje met pijlers geklommen en de fles van tafel genomen. Toen mijn moeder terug naar binnen kwam vond ze me bewusteloos onder de tafel met naast mij een lege fles. Vlug legde ze me terug in mijn bedje terwijl de uitslag van de mazelen allerlei vreemde kleuren begon uit te slaan.
Net op het ogenblik dat mijn ma zich afvroeg wat te doen klopte er iemand op de deur. Het was onze huisarts die in de buurt was en nog een langs kwam om te zien hoe het met mij was. Hij keek heel erg verbaasd. In heel zijn loopbaan had hij nog nooit zoiets gezien. Mijn ma durfde hem niet te vertellen dat het van die wijn kwam.

Hoe dan ook, alles is toch nog goed afgelopen met mij.

Mijn waterpokken was ook een verhaal apart. maar dat zal ik jullie besparen.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

22 reacties op Kinderziekten : de mazelen !

 1. chrissebie zegt:

  Haha wat een leuk verhaal, voor zover het waar is uiteraard! 😉

 2. fietszwerver zegt:

  geweldig verhaal
  bij de mazelen een wijntje
  bij de waterpokken vast een fust bier hihi
  maar dat deze ziektes weer terug komen is toch een verontrustend gegeven , hopelijk kunnen ze de hoe wat en waarom daar van ontdekken en weer bestrijden

 3. kakel zegt:

  Haha, eigenlijk wil ik zeer graag het verhaal van je waterpokken ook horen! Het kan toch niet gekker zijn dan dit verhaal? Ik had het gezicht van je moeder weleens willen zien toen de dokter onverwacht voor de deur stond. Je hebt niets aan je vroege borrel overgehouden, Suske? Volgens mij toch wel, hoor! Een neus voor sterke verhalen 😉
  Liefs Kakel

 4. Suskeblogt zegt:

  verhalen vertellen heb ik van nonkel Juul geleerd.

 5. Frank-103 zegt:

  Dat je van wijn gekleurde mazelen krijgt dat is natuurlijk algemeen bekend! Voor het verhaal van de waterpokken blijf ik thuis, ik kan bijna niet wachten! Heeft iemand daar foto’s van gemaakt of was dat te hachelijk?

 6. Suskeblogt zegt:

  heel erg penibel zelfs ! Dus geen foto’s

 7. marjolijn1 zegt:

  Haha….je zal vast goed geslapen hebben en slaap is goed bij kinderziektes…!!

 8. Suskeblogt zegt:

  Ik ben uren rustig geweest als ik mijn moeder mag geloven.

 9. Flavie zegt:

  Hahaha… je zal die nacht heel goed geslapen hebben 🙂

 10. willy zegt:

  mazelen en wijn;
  maar die waterpokken , maken we heel curieus..

 11. En als we die niet geloven ga je ons een andere wijsmaken !

 12. sjoerd zegt:

  In plaats van Muscatwijn werd het Mazelwijn…

 13. Bertie zegt:

  Ernstig, de mazelen maar dit is om je ziek te lachen 😉 😉 Ik zou ook niets willen uitleggen aan de huisarts.

 14. Harrij Smit zegt:

  hahaha… ouwe zuipschuit in de dop! Daar is ons comazuipen maar niks bij:-)

 15. Billy zegt:

  en je hebt dat allemaal nog kunnen onthouden???

  😉

 16. logbankje zegt:

  Ha, ha wat een mooie verhaal, zo werd de mazelen een heel speciale ziekte.
  Gelukkig heb je geen blijvende schade opgelopen.
  Waterpokken is zeker een heel ander verhaal. Hans

 17. tsss .. en jij durft nog te beweren dat alles goed is gekomen met jou????

  😆 :mrgreen: 😆

 18. Suskeblogt zegt:

  mijn moeder heeft het verhaal dikwijls verteld,

 19. beaunino zegt:

  Nu willen we de waterpokken story ook hoor!

 20. redstar zegt:

  Iedereen moet de mazelen gewoon ondergaan. Dat moesten wij vroeger ook. EN we zijn er niet zwak van geworden.

 21. Chantal zegt:

  Ik zou het moeten navragen of ik Mazelen heb gehad… mazzel wel

 22. rietepietz zegt:

  Ja vroeger kregen álle kinderen gewoon mazelen, het is uiteindelijk gewoon een kinderziekte die maar in een héél klein aantal van de gevallen grote gevolgen kan hebben, eigenlijk nét als bij de inentingen! Maar drank en zieke gaat natuulijk nóóit goed samen;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.