Een eenvoudige doch voedzame maaltijd

We laden alle koopwaar van Tamara uit, Het is reeds 12 u 30 en Tamara moet nog aan het eten beginnen. Terwijl ze het eten zal klaarmaken zullen Leen en ik naar het politiebureau trekken om aldaar aangifte te doen van het feit dat haar ex de dochter niet is komen afhalen. Kwestie van een officieel document in handen te hebben, Met die man kan je niet voorzichtig genoeg zijn.
Ik blijf in de auto wachten. Ik heb daar in feite niets mee te maken en dus toon ik liever mijn gezicht niet. Na een half uurtje zijn Leen en Britje terug met het papier op zak. Terwijl we aan het rijden zijn rinkelt de gsm van Leen. Het is de ex. Er ontstaat een korte maar heftige discussie. Dan wordt het weer stil. Voor Leen is dit ook weer geregeld.

Foto1252

Tamara is druk bezig met frikadellen te bakken in de frietketel. Telkens er enkele klaar zijn snijdt ze die dan in gelijke stukken en legt die tussen een broodje om ze tenslotte onder de ketchup te spuiten. Een voor één schuiven de meisje aan met hun bordje in de hand. Het probleem echter is dat de dametjes vlugger eten dan dat de worsten gaar zijn zodat Tamara zich zenuwachtig begint te maken met die veel te vlug terug aanschuivende meiden. Ondertussen maakt ze ook nog eens het eten klaar voor de grote mensen. Een lekkere pastaschotel die haar vijf katten niet onberoerd laten. Als rasechte sfinxen houden zij de wacht op de keukentafel, hun ogen gericht op de kippenfilet die in stukjes gesneden wordt. Het is half drie als we gedaan hebben met eten. Ik zit compleet vol. De katten zijn bezig de laatste stukjes kip uit mijn bord te vissen en op te peuzelen.

Foto1253

Terwijl we samen afwassen en afdrogen zijn de meisjes naar boven om te spelen. Britje heeft de tekst bij zich van een toneeltje dat ze volgende week moet uitvoeren op school. Samen met Famke en Phebe spelen ze dit toneeltje op zolder. Plots gaat de deur die naar de trap leidt open en daar staat een aangeklede Phebe met haar spulletjes. Ze gaat naar huis omdat ze nog veel moet werken voor school en tevens haar kamer opruimen. Haar door het lange rode haar versierde volwassen ogend gezichtje geeft geen blijk van emotie. Als een tot leven gekomen beeld zit ze in de zetel een bericht naar huis te sturen. Dan staat ze terug op en neemt routineus afscheid van Tamara. Als ze de deur dichtklapt en naar huis stapt kan ik toch niet nalaten eens op te merken welke indruk ze op me maakt. “Ze heeft al veel meegemaakt” antwoorden beide vrouwen en een blik in hun ogen van “je weet wel”. Ik weet helemaal niets maar zoiets deprimerend ontmoet je niet elke dag. Gelukkig maar.

Dan gaat de bel. Het is sluipertje, de liefhebbende buurman van Tamara. Tamara heeft ondertussen popcorn klaargemaakt voor de kindjes en met de rest van de pot zetten wij ons vieren gezellig samen in de zetels. Tamara heeft al weken last van haar pijnlijke keel. Alle medicijnen die ze genomen heeft hebben niets opgeleverd en dus heeft de huisarts voorgeteld haar amandelen te laten knippen. Volgende week vrijdag gaat ze naar het ziekenhuis voor deze ingreep. Als ze weer thuis is kom ik met een ijsje grap ik. Geen ijs voor mij; liever iets anders voor mijn keel ‘ grapt ze terug, “Ik ga eens zien in de Pabo of ze daar geen ijslollies voor je hebben sneer ik terug. Voor we het goed en wel beseffen is het gesprek onder een “bepaald niveau” gezakt. Sluipertje stelt voor haar handboeien te gebruiken om ze naar het ziekenhuis te brengen. Hilairteit alom “Handboeien, JIJ ? Toon eens !” “ik weet niet meer waar ze zijn” giert Tamara. Door het lawaai komen de kindjes kijken wat er gebeurt beneden. “Wat weet je niet? “ vraagt Famke die de vraag nog net kon horen toen ze beneden kwam. “Je handboeien mama? Die liggen bij mij op mijn kamer hoor! ik ga ze halen”. Terwijl de kleine naar boven stormt zitten wij elkaar met vragende blik aan te kijken. “Die steekt wat uit boven, daar ga ik nog wat mee beleven in de toekomst.” zucht Tamara en neemt een slok van de porto,

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

18 reacties op Een eenvoudige doch voedzame maaltijd

 1. Lekker gezonde dingen vandaag om te eten 🙂 !

 2. fietszwerver zegt:

  ja tegen zulke lekkere eters is niet aan te bakken 🙂 herkenbaar ook , m’n vader bakte alle vis die broer meenam van booreiland , nu hij kon bakken wat ie wilde , ik luste er wel pap van hihi
  dus zo ik het lees hebben deze kinderen niet echt hekel aan school en maken ook het huiswerk en thuis opruimen , goede zaak
  ja dat ze veel hebben meegemaakt is wel op te maken , als je leest over een ex en van die papieren van het politie buro
  fijne en bovenal rustige avond nog

 3. chrissebie zegt:

  Gezond is het niet, maar mijn kinderen hebben ook frikadellen gegeten op zondag, tot ze er geen meer moesten hebben. Ze hadden de ingredienten gelezen op de verpakking.
  Maar mijn kinderen aten ook heel graag pasta met kip, en dit tot ze vegetarier werden. Maar kwaliteitsvlees is duur. Wij kopen alles per twee kilo in de versmarkt in roeselare, en dat scheelt nogal een pak en zo kunnen we toch lekker en gezond koken.

 4. kakel zegt:

  Wat een leuk woord: frietketel 🙂 Jullie zijn wel verwend door Tamara. En een mens hoeft niet altijd gezond te eten. Snoepen is ook fijn.

 5. logbankje zegt:

  Het is wel verstandig om in sommige zaken even in de auto te blijven.
  Is vaak zo dat de frituur achter loopt bij de innamen, vooral als de katten komen helpen.
  Gelukkig knipt men de amandelen tegenwoordig anders dan in onze jeugd, voel het nog. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 6. sjoerd zegt:

  Je hebt in ieder geval een avontuurlijk leven.

 7. Kleine kindjes, grote oren…..

  Love As Alwyas
  Di Mario

 8. voor de kinderen is het feest bij tamara? 😀

  fijn weekend, suske!

 9. marjolijn1 zegt:

  Dat was lekker smullen…!
  Fijn weekend.

 10. gerdaYD zegt:

  Daar zal ze zeker nog mee afzien, maar wat een heerlijk kind is het… Hopelijk komt aan heel die nare historie snel een einde!
  Fijn weekend Suske!

 11. John zegt:

  Frikadellen heb ik al lang niet meer gegeten zeg. Zal ik ook eens aanschuiven?

 12. Marianne zegt:

  Weer een heerlijk stukje om met plezier te lezen uit je dagboek.
  Fijn weekend

 13. Rob Alberts zegt:

  Lekker eten en meer.
  Hoe gaat dit verder aflopen?

  Vrolijke weekendgroet,

 14. A van de Aa zegt:

  Verveelt heb je je niet.

 15. een frikandel in de frietketel af en toe moet kunnen 🙂

 16. rietepietz zegt:

  Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik ooit frikandel gegeten heb, en tomatenketchup eet ik eigenlijk nergens bij.Je hebt een druk leven met die dames die je bezig houden!

 17. Rob Alberts zegt:

  En ik maar denken dat je ook een fervente appeltaart liefhebber bent.

  Vrolijke groet,

 18. Suskeblogt zegt:

  dat ben ik ook 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.