Vroeg in de morgen.

En de blogger in deze soap, awel hij logde verder !

Het is zaterdagmorgen. Ik draai me op mijn linkerzijde en neem mijn GSM van onder mijn kussen om te kijken hoe laat het is. Het is 7 uur en er staat reeds één bericht klaar om gelezen te worden.

Het komt van Leen om me te laten weten dat haar ex hun dochter niet zal komen ophalen omdat hij verkouden is en het te hard regent. Eerst de prut uit mijn ogen wrijven, sanitair interludium en dan terug berichtje sturen dat ze haar advocaat en eventueel de politie hiervan op de hoogte moet brengen. Ook wilt hij het meisje het volgende weekend bij zich hebben Dat is iets tussen hen om af te spreken maar opeisen kan hij niet; Als hij haar een weekend niet bij zich neemt is hij naar de letter van de wet dat weekend kwijt.
Ik ga naar de keuken om koffie te zetten. Zo vroeg op een zaterdag en met zulke zwaarbeladen onderwerpen bezig zijn.
Dat belooft voor de rest van de dag.

Rond 10 uur in de voormiddag ben ik terug thuis van boodschappen doen met mijn moeder. ik heb weer een sms van Leen, 0f ik kan langskomen als ik klaar ben met boodschappen doen met mijn ma. Ik laad alles uit en stuur een bericht terug dat dat goed is. Terwijl ik alles op zijn plaats zet krijg ik opnieuw een smsje. Hierin vraagt Leen of het mogelijk is dat ik haar help bij de boodschappen en of Tamara ook mee mag om haar boodschappen te doen; Als die meegaat ben ik niet thuis voor het donker. Ik bespreek dit met Greet en ze vind het goed. Ze zal dus niets voor me klaarzetten ‘s middags. Mijn moeder had eerder in de week van een vriendin een zak oude kleren gekregen. “Of ik daar iets mee kon doen ?” Die zal ik aan Leen geven. Die zal wel een en ander weten te gebruiken of doorgeven aan mensen uit haar kringen.

Leen haalt één voor één de kledingstukken uit de zak en bekijkt iedere broek, hemd of wat dan ook grondig. Voor zowat elk heeft ze reeds een bestemming. Meestal voor haarzelf en Britje. Ondertussen zit ik te wachten aan de keukentafel en word ik aangevallen door Britje met een starwarszwaard dat een irriterend geluid maakt en haar moeder aardig op de zenuwen werkt.

Uiteindelijk kunnen we vertrekken naar Tamara. Daar moeten we stil wezen want de kindjes liggen nog in bed ook al is het ondertussen reeds na 11 uur. Een vriendinnetje is blijven slapen. Leen mag ze wakker maken. Enkele ogenblikken later hoor ik het geluid van weg en weer lopende voetjes en een schreeuw van Leen die van Tamara’s oogappel een trap tegen de kont gekregen heeft. De schatjes zijn duidelijk klaarwakker.

Wordt vervolgd !

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in dagboek, humor, roeselare en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Vroeg in de morgen.

 1. chrissebie zegt:

  Beste Suske! Ik weet niet wie Leen is, ( als ze jouw dochter is zou ik het nog kunnen begrijpen) maar, het lijkt me dat Leen je heel erg veel “gebruikt” voor vanalles en nog wat. Het begint eerder op misbruik te lijken. Ik zelf moet daar ook mee oppassen, ik ben ook zo’n “gever”, maar ben het aan het leren om grenzen te stellen. Laat je in elk geval niet leegzuigen Suske. Jij verdient het ook om eens een weekend voor jullie zelf te hebben!

 2. rietepietz zegt:

  Misschien zou het handig zijn je GSM uit te zetten als je thuis bent, op deze manier kom je nóóit aan je rust toe. Je hebt zo ongewveer drie vrouwen waar de meeste mannen één al rijkelijk veel vinden;-)

 3. A van de Aa zegt:

  En dat allemaal op de zaterdag, ….

 4. John zegt:

  IK heb mijn telefoon op rustige tijden staan, en ik kijk ook niet op mijn scherm als ik net wakker ben anders kruip ik van ellende soms weer terug in bed 😀
  Het gaat om het kind en niet om wat de vader of de moeder willen. Als het kind naar haar vader wil is het goed toch?

 5. gerdaYD zegt:

  Soms vraag ik me af of alles wat je allemaal schrijft werkelijk waar is. Want jij hebt heel veel te vertellen over heel veel dingen die je steeds weer beleeft Suske. Jij hebt beslist geen zitten gat hé, en ook geen stil klavier want daar wordt heel wat op af getokkeld!
  Fijn begin van de nieuwe week jongen…

 6. jij kan precies ook slecht nee zeggen, iemand helpen is goed, maar je gezin gaat natuurlijk voor

 7. marjolijn1 zegt:

  Dat is dus een drukke zaterdag geworden, hopelijk was de zondag rustiger…!
  Mooie maandag vandaag weer.

 8. Merel zegt:

  Een heel drukke zaterdag dus ik zet mijn gsm ’s nachts altijd uit

 9. logbankje zegt:

  Dat is zeker een zware start van de zaterdag ochtend.
  kunt beter de GSM in de woonkamer laten.
  Zo verloop de zaterdag voor een groot deel in de supermarkt.
  Zat je niet stil aan de keuken tafel dat je werd aangevallen door Britje. Hans

 10. RenéSmurf zegt:

  ja, wat gebeurt er nog veel op een dag he, en wat een details ook.

 11. Dat is weer een druk begin van de zaterdag. Hoop dat je toch nog een beetje tot rust bent gekomen zondag, want ik heb het idee dat dat zaterdag niet meer gelukt is.

  Love As always
  Di Mario

 12. sjoerd zegt:

  Zo krijg je de dag wel om…

 13. fietszwerver zegt:

  een vroege zaterdag morgen welke een toch weer drukke dag in luide
  hopelijk was de zondag rustiger
  fijne avond nog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.