Het kader.

Opnieuw een aflevering van een soap met een blogger in de hoofdrol die deze maal een oude bekende ontmoet dankzij een oud kader.

Ik ben op het werk als mijn GSM plots begint lawaai te maken. Het is Leen die belt met de vraag of ik die avond vrij ben. Ze mag van Kelly een kader hebben maar die is nogal groot om met de fiets naar huis mee te nemen. Ik denk even na. Geen afspraken voor zover ik weet dus ik kan haar helpen. We spreken af dat ze zal bellen als de dochter klaar is met eten,

Rond 18 u komen we aan bij Kelly en haar vriendje. We worden begroet door een grote zwarte acht maanden jonge labrador die duidelijk van het mannelijk geslacht is en zijn hormonen nog niet de baas is. Een oudere hond van een mij onbekend ras kijkt verstrooid op maar moeit er zich verder niet mee. In een hoek staat een kooi met een konijn dat er eerder dood dan levend uitziet. “Het is een enorm lui konijn” begint Kelly alsof ze mijn gedachten kan lezen. “Hij kan daar zo uren liggen zonder een kik te geven’. Het vriendje van Kelly zit met zijn laptop aan tafel en kijkt niet eens op naar al die drukte om hem heen.

De kinderen zijn reeds naar bed. Dochter ‘(4) gaat reeds naar school en moet dus vroeg onder de dekens. Zoontje (2) zal pas na de krokusvakantie naar school gaan; “Hopelijk kan  hij dan naar school want momenteel heeft hij nog problemen met eten.”  Ik kijk haar vragend aan. Hoezo problemen met eten ? “Ja hij kauwt zijn eten niet, maar slikt het zomaar naar binnen.” Zoiets heb ik nog nooit gehoord. Ook heeft hij nog steeds de slechte gewoonte mensen te bijten en niets helpt om hem dat af te leren. Dat belooft dus met dat ventje.

Kelly toont me haar terras en haar berghokje dat ze die middag volledig opgefrist heeft. Het bleekwater straalt zo in je gezicht en neemt de geur weg van de buren die wiet aan het roken zijn. Nu pas valt het me op hoe monotoon Kelly spreekt en hoe weinige uitdrukking haar gelaat laat zien. Haar vriendje blijft lekker binnen en leeft zich verder uit op zijn laptop.  Een rosse kater met de naam Terror kijkt ongeïnteresseerd toe vanuit een veilige plek.

Dan doet Leen teken dat ik moet komen. Dochtertje is reeds in de hal bij de kader die ze mee zullen nemen. “Doe de deur naar de living maar dicht” gebiedt Leen me. Vooraleer ik kan vragen of we reeds weg gaan stappen we met het kader naar buiten. Niets begrijpend trek ik de voordeur achter me toe. “Geen goede dag ter afscheid of wat dan ook ?” Ik kijk nog eens achterom en zie niemand aan het raam. Mij ook goed. Leen heeft het kader reeds in de koffer van de auto gelegd. Ik kijk er eens naar, haal mijn schouders op en trek de deur naar beneden.

Daar gaan we ! 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

23 reacties op Het kader.

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Suske
  ik las dat je al naar het werk was , nu werkse dan maar
  wat moet ik mij in deze bij een kader voorstellen
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kader
  ja ik zou ook opgekeken hebben als ik ergens weg ging en er niets gezegd wordt , zoals , veel plezier of goede reis
  geniet de dag

 2. gerdaYD zegt:

  Jij kan toch goed schrijven Suske, ik bewonder jou daar voor! Hopelijk blijf je nog heel lang dergelijke mooie verhalen plegen want ik geniet er van!
  En bedankt voor je lieve reactie jongen, je bent een schatje!

 3. beauninoblog zegt:

  Natuurlijk kan en mag ik helemaal niet oordelen op wat ik lees over mensen in een blogje en het gevoel dat ik daar bij krijg.
  Maar ik doe het toch.

  Mijn hemel Suske, dat jongetje bijt! Dat is niet normaal, daar steekt wat achter. (Mijn neef stond altijd te grommen en zich breed te maken als een gorilla. Hij woont nu bij zijn vader en maakt het goed, maar ik schrik als je zoiets schrijft).
  Die hond is vast niet op cursus geweest. Honden van acht maanden horen zich te gedragen. Over de rest wil ik het niet eens hebben.

  En over een tijdje wil die hond -uit gebrek aan een zelfverzekerde alfaman in de roedel- zelf het alfa mannetje worden en gaat hij het jongetje corrigeren.
  Nou, ik hou mijn hart vast.
  Moet de hond natuurlijk weg, of erger, een spuitje.

  En wat doet Leen? Wat vind zij er van?
  Of neemt ze je daarom mee naar Kelly?
  Dit moet je geraakt hebben, dat weet Leen ook.

 4. A van de Aa zegt:

  Een rosse kater ?????

 5. Jij kan echt wel heel goed verhalend schrijven.

 6. giselzitrone zegt:

  Einen schönen Freitag lieber Spike gute Geschichte wünsche dir ein schönes Wochenende lieber Gruß Gislinde

 7. Suskeblogt zegt:

  Ik ga het daar zeker en vast met Leen over hebben. Er gebeuren daar nog dingen waarbij ik in mijn haren krab maar dat is voor later. Het is duidelijk dat Kelly die zoals je misschien eerder gelezen hebt heel haar jonge leven in een home doorbracht en duidelijk niet kan aanvoelen hoe het er in een gezin aan toe gaat of zou moeten aan toegaan.

 8. Suskeblogt zegt:

  Bij mij mag je gerust oordelen en meningen verkondigen, dat heb ik juist graag. Zo kan ik ook weer een en ander op een rijtje zetten.
  Groetjes.

 9. rietepietz zegt:

  Toch niet helemaal mijn idee van een “normale”huishouding ….maar ja , over “normaal valt weinig te schrijven natuurlijk;-)

 10. Billy zegt:

  erg sociaal zijn ze daar toch niet blijkbaar…

 11. marjolijn1 zegt:

  Zo heeft elk huisje zijn kruisje.
  En jij je handen vol.
  Fijn weekend Suske.

 12. willy zegt:

  een mooi geschreven verhaal Suske..

  en het is overal wat..

  naar de frituur ?

  groeten

 13. Suskeblogt zegt:

  Best mogelijk vanavond Willy !

 14. beauninoblog zegt:

  Sneu hoor allemaal. Fijn dat je het er met Leen over gaat hebben.

 15. logbankje zegt:

  U bent een goed mens, men kan altijd op u aan.
  Een jonge Labrador kan al aardig op gewicht zijn, als hij tegen je aan springt merk je dat wel.
  Dan wordt zoontje vast een voetballer. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 16. Suskeblogt zegt:

  ik heb REM en wat andere nummer reeds vanavond beluisterd. Prima show Hans !

 17. Suske…. ehhhh, je log heb ik gelezen, maar. ehhhh, de frituur is toch niet vlakbij het stadion he. Ik schrok namelijk wel van het bericht van de helikopter.

  Love As always
  Di Mario .

 18. sjoerd zegt:

  Niet alles wat je beschrijft kan ik me voorstellen… Het leven kan soms heel hard zijn.

 19. bittytje zegt:

  In het kader van….. of wordt er een ander kader bedoeld? Dat weet je maar nooit in sommige huishoudens .

 20. Suskeblogt zegt:

  nee hoor, ik woon niet vlakbij de plaats waar de helikopter neergestort is en de frituur is vlakbij mijn huis. Dus ik leef voorlopig gewoon verder.

 21. tja, dan vraag je iemand om te komen……

 22. meninggever zegt:

  Sommige verhalen zijn onnavolgbaar…dat blijkt…..::)

 23. Frank-103 zegt:

  Wordt met het kader dan een lijst bedoeld? Het TV programma over Roy Donders uit Tilburg wordt voor ons, Hollanders, ondertiteld, want we zouden het zomaar verkeerd kunnen begrijpen. De sociale omgeving van Leen laat trouwens wel te wensen over, als die Kelly, moeder van 2 kleine kindertjes, strak staat van de geestverruimende middelen, dan is dat meer dan hachelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.