Kunst op het werk

Een nieuwe aflevering van de soap met een blogger in de hoofdrol die tussen twee happen door van alles en nog wat te weten komt.

Foto1161
Rond de middag krijg ik een berichtje met de vraag of ik op mijn werk ben. Ik antwoord dat dat zo is. Dan rinkelt mijn telefoon. “Kom je eten ? ik heb lekkere macaroni klaargemaakt.” “Dat gaat niet hoor.Enkele medewerkers zijn ziek en ik kan hier over de middag niet weg.” “Das jammer” reageert ze “maar weet je wat ? ik breng je een potje.” Dat moeten ze me geen tweemaal zeggen.

Even later zie ik een groot en een klein vrouwenfiguur in mijn richting komen terwijl ik met een andere collega de fiets van een pendelaar bekijk. Met zijn drietjes gaan we in de keuken zitten. Kleine meid verveelt zich dra en na eerst wat op me afgereageerd te hebben met vuistjes en voetjes geef ik haar wat papier en balpen. Daar is ze eventjes zoet mee. Ze gaat languit op het kamerbreed tapijt liggen in de ruimte naast de keuken en begint geconcentreerd aan haar kunstwerkje. Tussendoor komen er ook enkele mensen de zaak binnen zodat het eten en praten met hindernissen verloopt. Een meneer met Afrikaanse roots maakt me in gebrekkig Frans duidelijk dat ik een mooie dochter heb. Ik zwijg in alle talen en Britt kijkt de man vragend aan. Dan ga ik terug naar de keuken.

Eerst praten we wat over de trip naar de zoo gisteren. Dan haalt Leen haar gsm te voorschijn. Ze toont me de berichten die ze van Tam gekregen heeft. Deze zijn niet mals. Tam voelt zich duidelijk in de steek gelaten. “Eigen schuld” mompel ik terwijl ik een ferme hap macaroni naar binnen werk. “Iemand heeft me gezegd dat ik voor haar moet opletten.” gaat Leen verder terwijl ik een cola voor haar dochter uit de frigo haal. “Klopt” bevestig ik.

Dan gaat ze verder over Sam die haar lange haren zal laten afknippen om er een pruik van te maken. Ter herinnering Sam is de dame wiens deurslot we onlangs hebben geprobeerd open te breken. “Is het zo erg gesteld met haar ?” vraag ik verwonderd. Leen knikt. Dat wordt een harde noot om kraken voor Sam. Dit is de derde maal en nu weten de dokters niet eens waar de tumor zich bevindt. Daar moet ik even van slikken.

Ondertussen is de tekening af.Ik vraag of ik die in de keuken aan de muur mag hangen. De kleine glundert en knikt overtuigend ja.
De pot macaroni is ondertussen leeg. Leen stopt die in een zak en samen met dochtertje lief verlaat ze de zaak. Grote knuf en weg zijn ze. Mijn collega staat me op te wachten met een volgend “probleem”.

Foto1159

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

21 reacties op Kunst op het werk

 1. Rob Alberts zegt:

  Een prachtfiets!
  Misschien iets om in productie te nemen.
  Vriendelijke groet,

 2. J@n. zegt:

  Een echt kunstwerkje!

 3. fietszwerver zegt:

  mogge Suske
  ja dat heeft de kleine mooi getekend , en jullie gesmikkeld van de macaroni , en ff de problemen door genomen
  al in al een goed bestede pauze , hopelijk komen er oplossingen
  geniet de dag

 4. bittytje zegt:

  Lekker maaltje, macaroni en een schilderijtje toe! Wil ik ook wel.

 5. willy zegt:

  een mooie tekening, wat bij praten en nog lekker eten ook..

  ik zou er zowaar jaloers op worden

 6. marjolijn1 zegt:

  Een lekkere hap en een mooie tekening, jouw dag is weer goed…!!

 7. sjoerd zegt:

  Zo gek heb ik nog niemand gekregen… Eten brengen op het werk.

 8. Frank-103 zegt:

  Een goedkope soap zou het zomaar kunnen zijn! Hachelijk?

 9. terrebel zegt:

  Wie wil er niet zo’n kunstwerk aan de muur? Prachtig gedaan! En lekker eten kan ook nooit kwaad…

 10. Kunst en lekker eten, dat mag bij mij op het werk ook wel langskomen.

  Love As alwyas
  di Mario

 11. logbankje zegt:

  Dat is wel lief om een warme maaltijd naar je werk te brengen.
  Daar ben je voor, opa de boksbal.
  Britt heeft een mooie tekening gemaakt, ze heeft talent. Hans

 12. Suskeblogt zegt:

  Mocht hier thuis volgend schooljaar nog een “kunst”werk gebeuren… Greet

 13. ZON-nebloem zegt:

  met liefde voor jou gemaakt, dat hangt nu zeker op :o)

 14. gerdaYD zegt:

  Ik zou niet weten wat je het meeste plezier heeft gedaan Suske: de lekkere macaroni of de mooie tekening. Maar ze zijn wel allebei een heerlijk tussendoortje op een drukke werkdag hé?

 15. Kunst en lekker eten. *duim omhoog*

 16. fietszwerver zegt:

  mogge Suske
  er is veel scheef in de maatschappij , zowel bij jullie als bij ons
  en zoals het in de pps wordt verteld , ik denk dat het echt zo is , om de simpele reden , zoiets verzin je niet
  en boze reacties , mochten ze wel al komen , die horen er nu 1 maal bij
  geniet de dag

 17. meninggever zegt:

  Hoewel ik de draadjes in het verhaal een beetje tracht te volgen is het wel intrigerend…..je wacht gewon op een plot…en die tekening nemen we dan maar als illustratie mee van een gezellig samenzijn…..

 18. giselzitrone zegt:

  Wünsche ein gutes Wochenende lieber Gruß Gislinde

 19. A van de Aa zegt:

  Een maaltje macaroni is nooit weg….

 20. rietepietz zegt:

  Lijkt me héérlijk om zo verwend te worden, beter dan een boterham in een plastic zakje!
  Ik doe het die kleine niét na, leuke fiets en die hoort natuurlijk thuis in een fietsenwinkel!

 21. keMoBMX zegt:

  Wat een leuke tekening 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.