Wachten op een BMW

Een outtake van de soap met een blogger in de hoofdrol als herinnering aan de warme zomerdagen van enkele weken terug.

Enkele weken geleden had ik met Leen afgesproken om samen naar de voedselbank te rijden. Zoals steeds zou zij ook iets meebrengen voor Tamara. Rond de middag krijg ik een berichtje van Leen dat ze bij Tamara is samen met haar dochtertje. Ze vraagt of ik haar daar of bij een buur kan komen ophalen. Mij goed. Ik rijd er na het werk heen en tref beide dames met hun dochters bij de buurman.

De meisjes spelen in het zwembadje en de rest van het gezelschap kijkt vanop een strandstoel toe terwijl ze blikken bier achterover slaan. Vierletterwoorden meer dan genoeg. Tamara heeft een glas porto naast zich op de grond staan terwijl ze wezenloos voor zich uitkijkend in de strandzetel ligt. Haar dochter Femke heeft een minuscuul bikinietje aan. Femke kijkt me met onderzoekende blik aan. Mij herkent ze waarschijnlijk niet meer, het is reeds enkele jaren geleden dat we elkaar gezien hadden. Haar opa trad toen op met zijn orkest op de batjes van Roeselare en mama was door haar toenmalig vriendje in elkaar geslagen. Enkele maanden later is deze lieve opa met de vrouw van onze beruchte klusjesman aan de haal gegaan, maar ik dwaal af.
Leen is de enige die niet drinkt. Daar is ze vorig jaar mee gestopt. Ze laat haar dochter uit het zwembad komen en samen gaan ze naar de badkamer om het meisje droge kleren aan te trekken. De meid wilt kost wat kost met ons meegaan en meegaan in een kletsnat bikinietje, daar is geen sprake van.

Nadat Leen haar dochter droge kleren aangetrokken heeft rijden we richting Voedselbank. Lena vult haar tassen vol voedsel voor de komende week en dochtertje Britney leeft zich uit tussen de kleding, speelgoed en boekjes die je er voor een prikje kunt kopen. Een groot uur later rijden we terug naar Tamara en Femke. Deze zijn reeds teruggekeerd naar hun eigen huis. Ik stationeer de wagen voor haar rijwoning, haal haar deel uit de koffer en ga er mee naar binnen. Tamara maakt koffie en we praten wat over koetjes en kalfjes. Leen’s dochtertje gaat bij de dochter van Tamara zitten en samen kijken ze televisie. Er is nog een iets ouder meisje bij hen, dochter van vrienden. Er speelt een Amerikaanse soap op TV.

De zonen van buurman Francky en hun respectievelijke vrouwen en kroost komen ook één voor één naar binnen. Zo wordt het drukker en drukker. De TV bleert nu vlaamsche slagers van Ment.TV. Een zender die ik liefkozend Dement.TV noem.
Femke is ongedurig. Ieder moment kan haar oom arriveren om haar mee te nemen voor een weekendje. Regelmatig stapt ze naar de openstaande voordeur om te zien of de BMW van oompje er nog niet is. Telkens wanneer ze uit de zetel rechtstaat en naar de deur stapt wiebelt ze sierlijk met haar heupen. Het is haar aan te zien dat ze reikhalzend uitkijkt naar dat weekendje met haar oom. Uiteindelijk zijn oompje en zijn gezin er toch geraakt. Na uitgebreid afscheid genomen te hebben van mama is de meid pleite, mee met oom en zijn gezin in de grote BMW.

Buurman Francky komt binnen om zijn zoon te halen. Samen gaan ze naar het voetbal in Brugge. Zo te zien en te ruiken hebben ze zich beiden goed opgewarmd. Op een sputterende bromfiets rijden ze naar het station. Wij besluiten dat we best ook vertrekken om met onze lading naar Leen’s huis te rijden en daar uit te laden. Tamara protesteert maar we houden voet bij stuk.
Tamara grijpt me vast en geeft me een ferme zoen en knuffel. Ik geef er ene terug met de belofte spoedig nog eens binnen te wippen.
Dat kan nog een tijdje duren vooraleer ze me terug ziet,
maar je weet natuurlijk niet of dat echt zo zal zijn.
Wordt – misschien – vervolgd.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

27 reacties op Wachten op een BMW

 1. A van de Aa zegt:

  Een ferme zoen en een knuffel, als dank je wel, wat wil je nog meer……

 2. sjoerd zegt:

  Het is niet altijd even makkelijk…

 3. fietszwerver zegt:

  ja Suske
  die warme dagen lijken nu al heel ver terug
  dat zijn toch verhalen die jij brengt vanuit het dagelijkse leven
  van gezinnen die het moeilijk hebben en welke jij zo goed helpt
  ik neem mijn petje voor je af
  geniet de dag

 4. Rob Alberts zegt:

  Vooral de treurnis straalt van dit verhaal.
  Goed dat jij een helpende hand geeft!
  Vriendelijke groet,

 5. Jij wordt er ook bijgeroepen voor alles en nog wat!

 6. giselzitrone zegt:

  Einen schönen Montag wünsche ich dir ja ist nicht so einfach.Liebe Grüße und eine gute Woche für dich Gruß Gislinde

 7. Rebbeltje zegt:

  Nu als jij geen manusje van alles bent dan weet ik het ook niet meer…. 😉

 8. beauninoblog zegt:

  Wordt Vast Vervolgd!
  Met een glimlach gelezen, wat ben je toch een goede vent.

 9. bittytje zegt:

  Zo druk te hebben op warme dagen… blij als het herfst is??
  Vraagje: ik ben weer met een weblog begonnen, kan ik je op mijn linkenlijst zetten?
  gr. Bertie

 10. Suskeblogt zegt:

  Ik ben meestal “aanwezig” niets meer. Als ze het vragen help ik wel eens zoals boodschappen doen met mensen die geen auto hebben om welke redenen dan ook.

 11. Suskeblogt zegt:

  Ja hoor, doe maar da’s een hele eer zelfs.
  Welkom terug in blogland.

 12. Suskeblogt zegt:

  Dank je. Deze middag stond buurman Ronny hier ook om een en ander te vragen. Hij moet geopereerd worden en heeft alvast mijn oude krukken gekregen. De mensen weten me nu eenmaal zitten 🙂

 13. Suskeblogt zegt:

  hoe heet je blog nu ?
  Dan zet ik deze ook op mijn blogrol.

  Groetjes

 14. Di Mario zegt:

  Toch mooi als je andere mensen op zo’n manier kan helpen.

  Love As Always
  Di Mario

 15. willy zegt:

  dit wordt zeker vervolgd..

  goed dat je zo voor anderen inspringt Suske

  prettige dag

 16. bittytje zegt:

  Dank je. Lach me niet uit, de naam is Bittytje.wordpress.com

 17. marjolijn1 zegt:

  Gelukkig zijn er nog veel mensen zoals jij, altijd iets voor een ander willen doen..!!

 18. Appelvrouw zegt:

  Voedselbank?
  Heeft die nog eten?
  Triest als je daar naar toe moet.

 19. Ik zit nou eigenlijk wel op dat wordt vervolgd te wachten…. 😉

 20. frank-103 zegt:

  Echt opwekkende verhalen zijn dit niet, ik ken ook geen (gebroken) gezinnen in een vergelijkbare situatie, of die zo hulp nodig hebben. Mooi dat je zo wil helpen!

 21. logbankje zegt:

  Je hebt je goede kant laten zien en in werking gezet.
  Dement.TV zegt al genoeg, maar niet zo positief niet mijn tv.
  Wel een lieve beloning, kom terug betekend dat vast. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 22. gerdaYD zegt:

  Woorden hakken
  Oh kon ik iets maken
  Van woorden, bouwen
  Van letters, een boog
  Voor het hart, oh kon
  Ik hakkend in marmer
  Mijn gedachten voor
  blijven, kon ik hakken
  In steen, mijn woorden
  Ze glanzend polijsten
  Tot kussen van glas.
  © Marlies Souren
  … maar jij weet beslist met woorden prachtige verhalen voor mijn geestesoog te toveren Suske!

 23. ZON-nebloem zegt:

  je hart zit op de goede plaats!

 24. rietepietz zegt:

  Je hebt het maar druk met al die vrouwen…. en dan moet je het óók nog zonder BMW doen;-)

 25. TheHappyFive zegt:

  Suske, ik ken je niet persoonlijk en heb je blog nog maar recent ontdekt. In ieder geval, respect hoe jij telkens klaar staat voor je medemens!

 26. chrissebie zegt:

  Goh, ik zag het tafereeltje zo voor mij, bier , porto, ik drink ook heel graag een glas, maar mijn eeerste man was alcolieker en ik word triest bij het lezen van het logje en denk dan vooral , arme kindertjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s