Gratis ende voor niets !

Deze namiddag was ik bezig een nieuwe flyer te maken voor de karateclub.
Op zich niets speciaals maar deze keer gebruikte ik niet “word” maar enkele gratis tools zoals Google Drive en “writer” het programma dat net als “word” dient om brieven of teksten te schrijven. Het grote verschil is dat “writer” deel uitmaakt van het gratis te downloaden Libreoffice. Het resultaat mag er zijn en sommigen zullen zeggen dat Libreoffice minder mogelijkheden in petto heeft dan de producten van MS Office maar als ik kan bekomen wat ik wil ben ik best tevreden.

Google Drive documents daarentegen heeft veel te weinig mogelijkheden om goed mee te werken dus prijs ik dit niet aan. Wel handig om documenten te delen en samen te bewerken. Dus een dure “cloud” heb je hiervoor niet nodig.

Zo zie je dat ik niet tot op de laatste dag van de vakantie wacht om er in te vliegen. Volgende week maak ik reeds een nieuwe brief om naar de leden te sturen eind augustus. Daarin zullen ze kunnen lezen waar de locaties zich volgend sportseizoen zullen bevinden en – belangrijk – hoeveel inschrijvingsgeld ze dienen te storten op de rekening van de club.

Deze week heb ik de late schift en woensdag maak ik vrij om Eva naar Mechelen te voeren van waaruit ze met de bus richting Italië trekt. In groep en onder begeleiding wel te verstaan. Het matras keren laat ik voor één keer aan Gerda over en wat en wanneer hier iets gepost wordt zien we wel. De weersvoorspellingen zijn gunstig en ik zal dan niet veel zin hebben om binnen achter mijn PC te zitten. Lees anders de verhalen van nonkel Juul nog maar eens Vandaag en volgende week verschijnen nog enkele afleveringen over “De deur”.

Ik zal dus regelmatig eens mijn kat sturen ! 🙂

36zm5tw4

Groetjes en tot de volgende keer !

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

29 reacties op Gratis ende voor niets !

 1. Rebbeltje zegt:

  Ha en de kat kijkt er niet blij bij…

 2. Wat een bezige bij! Echt begaan met de club. Gerda zal wel keren voor twee :-)! Voer jij maar je dochter veilig en wij houden ons wel bezig. Groetjes

 3. Hin probleem, Franky, die katte ziet d’er ook sympathiek uut. ’t is precies Zorro 🙂 !

 4. Marion zegt:

  Die kat is The Bomb!

 5. Frank-103 zegt:

  Hier is de kat met minder enthousiasme onthaald, bibbel (bips voor intimi) en look het noorse bosmonster vrezen voor hun voorraad kattebrokjes, ik zal zelf het matras dus maar weer draaien, gerda is hier immers ook nog niet langs geweest! Ik gebruik thuis ook word en excel, via mijn werk en via school kan ik voor weinig aan legale versies komen, en het grut moet met deze programma’s leren werken, omdat ze dat op school en later op hun werk ook moeten. Wens Eva een fijna vakantie toe en we zien wel wanneer er een nieuw bericht hier geplaatst wordt!

 6. bentenge zegt:

  Wat doet die “S” daar rechtsbeneden bij de kat ? Zijn die gratis softwares je aan het “bespioneren” ?

 7. Suskeblogt zegt:

  Dit is de S van Speechable,com waar je gratis je foto’s kunt uploaden, van tekst voorzien en zo terug downloaden om ze bv in je blogs te gebruiken.

 8. Suskeblogt zegt:

  Als ie nog wat zwaarder wordt kan deze “the bomb” wel eens tot ontploffing komen. Hij weegt nu rond de 10 kg,

 9. Suskeblogt zegt:

  Daarom dat Jasper ook niet met gratis tools werkt, mag niet van school. Gelukkig heb ik daar geen problemen meer mee; met school bedoel ik, Scheelt ook een aardige duit op mijn bankrekening.

 10. Suskeblogt zegt:

  als hij net als zorro van dak naar dak zou springen mag ik mijn familiale polis aanspreken !

 11. Suskeblogt zegt:

  ik houd niet van alles op het laatste te moeten doen. Of ik echt nog zo betrokken ben bij de club vertel ik wel eens in een toekomstig logje.

 12. Suskeblogt zegt:

  Wat wil je ? Hij was net wakker en kreeg weer eens honger ! 🙂

 13. logbankje zegt:

  Heel veel gratis software voldoet prima, wordt wel eens onderschat.
  De vakantieperiode komt eraan, merk het aan de onrust.
  Leuk dat Eva op vakantie gaat, pa ook maar wat rustig aan doen. Hans

 14. Suskeblogt zegt:

  waarom betalen als je gratis kwalitatieve tools en programs kunt gebruiken ?
  En van de rust hier zal ik ook wel genieten hoor !

 15. sjoerd zegt:

  En zo moet je gewoon even bezig zijn. Uitstellen helpt toch niet…

 16. dat is inderdaad het belangrijkste, als jij alles gedaan krijgt met zo’n programma is dat perfekt voor jou! 😀

  ik wens dochterlief langs deze weg een hele fijne vakantie en een behouden thuiskomst! 🙂

 17. fietszwerver zegt:

  ha die Suske
  ikke de hekkensluiter is er ook nog
  net thuis van het werk ff de avondetape kijken en dan de mails en berichten
  jij dus al druk met de karate club , doe je goed , vakantie is zo maar om , dat zal Eva zeer zeker beamen
  ik sluit af en zeg goeden nacht

 18. Best hoor….. Neem de tijd die je nodig hebt. In deze vakantietijd heeft het merendeel toch weinig aandacht voor onze blogs. En dan eindigt het toch nog met een kater……

 19. marjolijn1 zegt:

  Fijne vakantie voor Eva, en Pa mag hoop ik ook snel een beetje vakantie gaan vieren.

 20. gerdaYD zegt:

  Jawadde, jij bent een bezig bijtje de laatste tijd Suske! Jouw knap vrijwilligerswerk zal beslist geapprecieerd worden, daar ben ik van overtuigd… Ik hoop dat je Eva een schitterende vakantie tegemoet gaat en jij een paar zonnige dagen. Laat inderdaad het keren van de matras maar aan mij over want luie Nonkel Juul zal wel weer een excuus vinden dat niet te doen *wink, big smile*.

 21. A van de Aa zegt:

  Had liever een poes gezien, maar die kat is zo te zien ook niet voor de poes.

 22. meninggever zegt:

  Vrijwilligerswerk is altijd mooi. IK kom er niet toe, en kwam er in het verleden door al het beroepsmatige werk al helemaal niet toe. Daarbij, ik kan niks, dus daar heeft niemand iets aan….:)

 23. Suskeblogt zegt:

  Om vrijwilligerswerk te doen moet je niet echt iets kunnen. Gewoon een luisterend oor kan ook al veel goeds doen.

 24. rietepietz zegt:

  Ik ben altijd wat angstig met gratis spullen, had er van de week ook al een aanvaring mee!
  Je hebt gelijk om dingen die uiteindelijk tóch moeten gebeuren maar metéén te doen!

 25. beauninoblog zegt:

  Spannend. Eva naar Italië. Ondanks dat het onder begeleiding is. Mijn zoon gister gelukkig weer veilig en wel thuis gekomen. Maar volgens mij sta jij veel relaxter in die dingen als ik.

 26. Di Mario zegt:

  Laat maar komen. Nog twee weken en dan ben ik ook weg.

  Love As Always
  Di Mario

 27. Billy zegt:

  ik kende Libreoffice niet, Suske, bedankt voor de tip. Ik gebruik wel af en toe Google docs of de excelversie (zoals je wellicht weet staat mijn cd-verzameling daar op), maar ik heb op mijn laptop ook de (officieuze) versie van MS Office 2010 staan. Alternatieven heb ik dan ook niet nodig… 😉

 28. Joyce zegt:

  Jij hebt een eigen grumpy cat! Cool 😀

 29. icedude1978 zegt:

  Libreoffice ken ik niet maar ik raad iedereen OpenOffice aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.