De nieuwjaarsbrief van nonkel Juul.

Beste lezers van deze blog.

Terwijl ik dit schrijf is het ergens rond middernacht en dan doet mijn muze het meest haar best. Ze laat me onder het genot van een jupiler herinneringen ophalen aan het voorbije jaar. 2013 was een bijzonder jaar voor de geschiedenis. Niet alleen omdat men wuuf er van onder gemuusd is of dat dienen neger in zuidafrika eindelijk Maarten zijn pijn teruggegeven heeft, maar vooral omdat de prijs van een pintje weer eens gestegen is. Gelukkig verkopen ze nog in de Aldi van dat goedkoop Duits bier. Jammer genoeg ben ik dan wel verplicht om thuis alles op te zuipen. Van die Armeniërs die de laatste tijd de café’s zijn beginnen over te nemen mag dat Duits bier natuurlijk niet verkocht worden in hun “beschermde” zaken. Zij verkopen er liever hun eigen oosteuropese brol. Hitler had gelijk dat hij dit bier minderwaardig vond. Hij zou het nu ne keer moeten drinken.

Ik stel met mijn eigen ogen vast dat de buurt hier redelijk verjongt. Vele nieuwe jonge mensen met kinderen in plaats van die oude gerimpelde dozen die alleen maar klagen en zagen dat alles beter was vroeger. Vroeger was het helemaal niet beter met al dien zelfgebouwde jenever en die wuven die van niets wisten de dag dat ze trouwden. En dan maar janken dat hun venten rare manieren hadden in bed en achteraf gingen zuipen. Den pastoor moest er dan tussen komen om ze ne keer te tonen hoe het moest ! Ik ze me daar nog altijd zitten op de boord van het bed met mijn oude tweeloop in den aanslag terwijl den pastoor zijnen paternoster te voorschijn haalt.

Dat de buurt hier nogal verjongt is ligt niet alleen aan die marsmannekens van enkele maanden geleden, maar vooral aan de natuurlijke selectie nadat dat jong blond wuuf en haar twee kleine dochtertjes hier zijn komen wonen. Deze zomer ging Bieke regelmatig met die meisjes puur natuur in het zwembadje spelen. Dit aanzien veroorzaakte al heel wat hartklachten bij die oude viezeriken, maar toen mama er zich ook nog eens tussen smeet met alleen een parfum van Ives Rocher aan vielen de ouwe dozen gelijk de konijnen door mijnen tweeloop. Opgeruimd staat netjes zou Hitler in zijn dagboek geschreven hebben.

Ja beste menschen, een sterke man hebben we nodig om eens komaf te maken met al dat crapuul dat onze sociale zekerheid naar de kloten helpt. Niet alleen die oostblokkers maar al de politiekers zouden ze beter ne keer tegen de muur zetten. Mijnen tweeloop zou nogal gloeien achteraf. Dat ze dus niet afkomen met “hoe belangrijk” dien zwarten was. Trouwens, wie zegt dat dat den echten was ? Toen ze hem uit den bak haalden begin jaren negentig kon niemand hem herkennen daar ze hem nooit gezien hadden gedurende al die tijd dat hij in de bak zat. Mij maak je niets wijs zulle !

Een belangrijke gebeurtenis is dat Ollie zich na al die jaren eindelijk getoont heeft gelijk dat ie echt is ! Hij heeft bekend dat hij gewoon Luk is en geen Ollie. Nu hij toegeeft dat hij Ollie niet is bewijst mijn gelijk dat Suske de echte Ollie is. Zoals die keer dat dien onnozelaar er in slaagde tabasco in zijn eigen ogen te gieten, daarvoor moet je wel een echte Ollie zijn ! Deze verwisseling van identiteiten is dus ook verleden tijd. Nu maar hopen dat dienen luk zich niet verder out en binnenkort in zijn bloot gat op zijnen blog gaat staan paraderen. Mijnen tweeloop staat al klaar !

2013 zit er dus op !
Wat ik voor jullie wens lieve bloglezers is dat jullie verder goed mogen zuipen, Een plumeau voor in Luc zijn gat, Een scheurkalender met mopjes voor J@n, Voor Fietszwerver en Rebeltje elk een exemplaar van de kamasutra, Voor het dochtertje van Di Mario een wit hemdje zodat ze met Bieke samen doktertje kan spelen. Een sexy smurfin voor Rene en veel spel- en schietplezier voor RealJager en Redstar en Thomas : als ge echt van Brugge zijt, blijf dan maar vanachter zitten ! Ik ga hier niet iedereen noemen anders zitten we hier in 2016 nog van alles op te sommen en tegen dan is het bier lauw. Aan degenen die ik dus niet genoemd hebt “zuipt ze” of “pak ze/hem maar ne keer !” Trouwens mijn leuze voor 2014 is “wie niet schiet wordt geschoten !”.

Voor jullie dus ook een – met de zegen van Ernest- zuipend en schietend 2014 gewenst !

Je eigen braafste en weinig drinkgeld uitdelende nonkel Juul.

*burp*

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

19 reacties op De nieuwjaarsbrief van nonkel Juul.

 1. gerdaYD zegt:

  Ik ben zo blij voor jou Suskelief dat jij ondanks al je problemen het vorige jaar toch je gevoel voor humor niet verloor, getuige deze weer hilarische nieuwjaarsbrief van nonkel Juul.
  Ik hoop alleen maar dat jij nu met champagnekurken schiet en niet met een tweeloop zoals het bovenstaande sujet! *wink, big smile*

 2. Mij zul je niet horen, ik blijf vanachter zitten!
  Hopelijk is er nog een winkel open om een paar kousen te kopen voor het nieuwjaar van nonkel Juul – ik ben hem verdorie helemaal vergeten…

 3. sjoerd zegt:

  Ik hoor het alweer, ik vat me wel een Rodenbach…

 4. J@n. zegt:

  Hé blij ook eens iets persoonlijks van jou te lezen nonkel.
  Jou wens ik ook een voorspoedig en avontuurlijk nieuw jaar toe en doe Suske de groeten!
  Ik drink er nog maar een cognacje op.

 5. fietszwerver zegt:

  mogge Suske
  en ik maar denken ik was hier toch al , zal via dat G+ zijn geweest
  ja aan fantasie ontbreekt het je niet
  ook dit is weer een pracht schrijven , ik had er gister al een paar op gevat en doe dat vanavond nog wel weer
  geniet de dag

 6. giselzitrone zegt:

  Morgen lieber Spike schöner Betrag, ein gutes neue Jahr 2014 für dich alles Liebe Gruß Gislinde

 7. Frank-103 van de varkenstransporten zegt:

  Hier geen oostduits bocht, maar leffe blont! Bij de buurtsuper voor weinig in de schappen, dat krijg je als men in belgie het eigen bier niet meer drinkt!

 8. A van de Aa zegt:

  Ik heb er maar even ene gevat en haar ook nog ff, dus ….
  Wens je een top jaar toe en maak er iets moois van.

 9. rietepietz zegt:

  Oéps…..Ik had al zónder toestemming van de nonkel de fles open gemaakt…daar kom ik dus gelukkig goed mee weg omdat iederéén mocht zuipen 😉

 10. marjolijn1 zegt:

  Dat wordt dus een lekkere kop koffie..!!
  Goede start van het nieuwe jaar.

 11. zon-nebloem zegt:

  ik ben dit jaar jaar nuchter begonnen :o)
  en nu zit ik aan de koffie

 12. fietszwerver zegt:

  zo Suske de pinten weg gewerkt en inmiddels weg gespoeld 🙂
  ja kunnen we er weer een jaar tegen , ach voor mij bijna het laatste jaar voor ik heel veel vrije tijd heb , ja want dat werken is wel leuk , jammer alleen dat het zoveel vrije tijd neemt
  geniet de dag

 13. Vanessa zegt:

  Oei ik ben nog maar 43 en zeg nu soms al “vroeger was ’t beter” aiaiai :-)))
  Groetjes, Vanessa

 14. logbankje zegt:

  Terwijl onkel Juul zijn brief schrijft rond middernacht is de geest wel in de fles of er juist uit?
  De buurt verjongt maar door, zo staan straks alle woningen onder water door de hypotheekschuld.
  Ollie is uit de kast, eh nee log gekomen.
  Een vochtig 2014 voor onkel Juul. Hans

 15. ik ken je nog niet zolang, suske, maar dat je tweeloop regelmatig gloeiend staat is mij nu al duidelijk! :-)))

  *proost* op jou en het nieuw jaar! dat het alles bij moge hebben voor jou, wat je hartje verlangt!

 16. Leo's mening zegt:

  Die nonkel is me er eentje. Kennelijk de oorlog nog meegemaakt en dan toch nog zo kras dat hij het lelijke en schone in de huidige maatschappij feilloos weet beet te pakken en op zijn plekje te zetten…:) Voor jou en de jouwen ook een heel mooi jaar!!

 17. willy zegt:

  nonkel Juul denkt er het zijne van…

  alvast een voorspoedig en gezond 2014 gewenst

 18. giselzitrone zegt:

  Ein schönes Wochenender für dich und alles Liebe Gruß Gislinde

 19. realjager zegt:

  Ik ga schietplezier hebben op zeker en bedankt en wat een heerlijk verhaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.