Het is bakken en braden geblazen in het dorp !

Vreemde avonturen in een klein dorpje

Het is een hete dag in juli. Niemand waagt zich in de zon. Veel te warm. Alleen Bieke ziet het zitten om buiten te spelen. Tante Martha heeft de kuip waarin Bieke gewassen wordt buiten gezet op de koer achteraan het huis. Door de zon voelt het water warm aan zodat Bieke niet twijfelt om er in te plonsen. Vlug hemdje uit en in het water. Dolfke die binnen bij tante aan tafel zit kijkt door het keukenvenster goedkeurend toe. Hij houdt Bieke nauwlettend in het oog. Er zal het arme kind maar iets overkomen.

Tante Martha en Dolfke hebben beslist om binnen te blijven. Op hun leeftijd kan de felle zon meer kwaad dan goed doen. Toch heeft tante Martha haar badpak dat ze in de jaren 40 van de vorige eeuw droeg om de duitse bezetter af te leiden nog eens aangetrokken. De aanblik van een “wulps” geklede…

View original post 253 woorden meer

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

7 reacties op Het is bakken en braden geblazen in het dorp !

  1. Een passend bericht op deze gloeiende dag

  2. Ik ga maar even naar het strand denk ik

  3. Rebbeltje zegt:

    Heet dus 😉 Net als hier 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.