Pinksteren 1944 met Nonkel Juul !

Vreemde avonturen met nonkel Juul en consoorten.

Het is druk in het dorp.Pinksteren, dus iedereen op zijn paasbest naar de kerk.Nonkel Juul heeft daar zoals steeds geen zin in,maar zijn wuuf ziet dat anders !Met zijn beste kostuum aan stapt hij naast zijn wuuf de kerk binnen. Enkele misdienaardjes zijn al druk bezig met de kerk in de gepaste stemming te brengen door kwistig rond te gaan met wierook zodat enkele astmapatiënten onderuit gaan.Enkele leden van de waffen SS houden dit alles nauwgezet in het oog. Bang dat ze zijn dat de wierook in feite een aanslag verbergt. Je weet maar nooit !

Het wuuf van nonkel Juul en enkele andere wuven beginnen al meteen een rozenkrans boven te halen. Nonkel Juul wilt ook iets van onder zijn vest halen, maar bedenkt zich dat hij zijnen tweeloop moest thuis laten. Vooraan in de kerk zitten een groep schoolkinderen, deftig gescheiden, de jongentjes rechts en de meisjes links van het…

View original post 325 woorden meer

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Pinksteren 1944 met Nonkel Juul !

 1. Bertie zegt:

  Het waren moeilijke Pinksterdagen in de oorlog, dat zie je maar weer. 🙂
  Ik ben blij dat ik ze niet meemaakte.

 2. Karel zegt:

  dat doet jullie Louis goed 🙂

 3. Jij liep school bij de paters zeker of nonkel Juul toch?

 4. John zegt:

  Juul heeft dus niet de broek aan thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.