Het is maar een pilletje.

Het is vlak na de middag als we bij het huis van de zoon van Grote Muis aankomen.De voordeur heeft een ferme deuk. ZoonMuis heeft het weer eens bont gemaakt, een slechte combinatie van drank en pillen.

Ik besluit als eerste naar binnen te stappen. Een gehavende bromfiets staat in het portaal. Het ruikt er naar benzine. Met klein hartje volgen Grote Muis en kleine Muis. Piepmuisje staat in de living en kijkt ons met grote ogen aan. ZoonMuis ziet er belabberd uit. De voorbije nacht is hij in het zoveelste gevecht verzeild geraakt. De politie heeft hem met man en macht kunnen overmeesteren en  in de boeien slaan, Nadat hij zijn roes uitgeslapen had mocht hij beschikken.

Zijn bromfiets is total loss. Hij is er mee tegen een brievenbuis gereden en daarna van de weg af geraakt. Hij kwam er met enkele schaafwonden vanaf maar zijn kompaan die achterop zat moest naar de spoed. Zijn enkel is dubbeldik en hij kan bijna niet stappen.

Grote Muis maakt hem er op attent dat hij helemaal niet goed bezig is en dat ze bezorgd is voor hem en zijn kindje. Hij geeft haar volkomen gelijk en neemt aanstalten een pil te nemen en die door te spoelen met Jupiler. Zo zal hij een beetje tot rust komen. Grote Muis slaat de pil uit zijn handen. Hier moet hij hartelijk om lachen. Het is maar een slaappilletje, niets illegaals of wat dan ook.  

Zoonmuis  draait zich om en komt op me af. Of ik met hem naar een nabije doe-het-zelf-zaak wil rijden. Hij heeft materiaal nodig om de deur van zijn kompaan te herstellen. Tijdens één van zijn buien heeft hij er met zijn vuisten op gebonkt en nu zit er een groot gat in die deur. Dat zal hij even herstellen. Met angst en twijfel in haar ogen kijkt Grote Muis me aan. Ik twijfel even, maar besluit hem te brengen. Zo kan Grote Muis op Piepmuisje passen en Kleine Muis wat naar de televisie kijken of verder werken aan haar zelfgeschreven verhaal. “Kunnen we ook boodschappen doen ? Ik heb niets meer in huis.” Ik knik zonder een woord te zeggen. Onderweg nemen we de kompaan en diens broer mee. Bij hen thuis zijn ook alle kasten leeg. Twee kortgeschoren prille twintigers stappen in de auto. Daar gaan we.

Een verhaaltje op zaterdag dus.
Wordt vervolgd ?

Groetjes.

 

🙂

 

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

17 reacties op Het is maar een pilletje.

  1. meninggever zegt:

    Drank, pillen en een kort lontje, dat gaat vaak heel slecht samen. Te hopen dat bij de goede voornemens voor 2016 ook een wens zit om met die giftige cocktail echt te stoppen….

  2. Bertie zegt:

    Een relmuis in het gezin, niet zo mooi en zielig voor Piepmuis.
    Hopelijk keert het tij.

  3. rietepietz zegt:

    Klinkt allemaal niet héél fijn, wil je daar als piepmuis wel opgroeien als je een vrije keuze had?

  4. A v/d Aa zegt:

    Tegenwoordig heb je overal een pilletje voor, zo niet dan een pilletje voor het pilletje ?

  5. Jaixy zegt:

    ZoonMuis aan de pilletjes met drank…. Dat is niet best… Zeker als het niet de beste eigenschappen naar boven haalt…. Ik hoop dat hij kan stoppen voor hij meer kapot maakt dan m lief is…

  6. Rebbeltje zegt:

    Mag hopen dat het een verhaaltje is maar voor sommigen de echte wereld.
    Groetjes

  7. gerdaYD zegt:

    … en ook in het nieuwe jaar ga jij verder met je verhalen, goed zo Suske en houden zo!
    OT: gelijk heb je, laat het vasten voor later!

  8. marjolijn1 zegt:

    Pillen en drank, geen goede combinatie samen.
    Alcohol maakt meer kapot dan je lief is.

  9. Ik hoop dat zoon muis zich realiseert of gaat realiseren dat hij zijn ouders veel verdriet doet. Ik ken iemand nou dit verhaal had op hem kunnen slaan, toen hij jong was. Nu is ie middelbare leeftijd en doet dit soort fratsen nog steeds.

  10. Frank-103 zegt:

    Je begint op moeder Theresa te lijken, als de paus jouw blog bezoekt ben je heilig voor je dood bent. Hachelijk!

  11. realjager zegt:

    Kolere alweer de motorfiets naar de klote! Hahaha

  12. sjoerd zegt:

    Je raakt ook in alle sores verzeild…

  13. fietszwerver zegt:

    dat komt vast niet zo snel weer goed , zeker niet zonder help en dan niet van jou , maar een kliniek of zo wat
    heb met de kleintjes te doen en z’n ma

  14. Als het realiteit is, is het droevig gesteld voor piepmuis. Ik hoop maar dat het een verhaal is.

    Love As Always
    Di Mario

  15. logbankje zegt:

    Met zoon muis is het niet pluis, pillen en drank geven stank een hel vieze lucht. Hans

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.