Wraak

In “Koppen”, een programma van de VRT is er deze avond een item over de “seriemoordenaar” Ronald Janssen. Voor de vriendinnen van Annick Van Uytsel geeft de wetenschap wie haar heeft vermoord hen een dubbel gevoel. Nu zitten ze opnieuw met vragen als “hadden we haar wel alleen laten fietsen”. Oude wonden worden nu terug geopend en al de etter komt er nu uit.

Toeval of niet maar in Humo is sedert vorige week een reeks bezig over “wraak”, wraakgevoelens van ouders van vermoorde kinderen.
Moest men één van mijn kinderen vermoorden, hoe zou ik reageren ? Rationeel gezien weet ik, besef ik maar al te goed dat wraak geen oplossing biedt. Door de dader(s) te folteren, te doden of weet ik allemaal niet zou ik me achteraf niet echt beter voelen, misschien integendeel. Maar moest ik jaren later dat misbaksel die mijn zoon/dochter vermoord heeft tegen het lijf lopen, ik weet ook niet hoe ik zou reageren.

Geloven jullie in wraak en hebben jullie ooit al eens wraak genomen op iemand al was het maar dat betrokkene een koekje van je had gestolen ?

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in humo, moord, ronald janssen, wraak. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.