de grote verhuis – tweede lezing

In die dagen, dondardag 22 oktober na Christus om precies te zijn, moest ik om 10 uur aanwezig zijn in de nieuwe woning van mijn ouders. Een technieker zou dan langskomen om de televisie aan te sluiten aan de kabel. Geen nood, ik had nog een hoop spullen liggen die ik daar moest brengen en tegen 9 uur was ik er reeds in de weer alles naar binnen te brengen. Om half tien ging plots de bel. Daar was hij reeds. Even tonen waar alle aansluitingen voorzien zijn en een uur later was dit ook in kannen en kruiken.

Rond 11 uur met moeder eerst naar de post en vervolgens naar de bank gereden om haar adres te laten veranderen en enkele papieren in orde te brengen. Ook daar moest ze niet meer aan denken.

Toen ik tegen 13 u 30 terug naar hun oude woonst ging waren zowel de ambulancier als de verhuiswagen reeds toegekomen. Mijn vader was al in de ziekenwagen en eventjes later reden Greet en ik de ziekenwagen achterna. Toen vader afgeleverd was ging ik terug naar moeder, maar Greet bleef wel bij hem zodat hij daar niet alleen achter moest blijven.

De verhuiswagen was rap volgeladen en toen vertrokken we allen samen richting Rumbeke.
Daar aangekomen konden we weer alles uitladen en het huis verder volproppen met allerlei spullen, groot en klein.

Toen Greet en ik achteraf nog eens de oude woonst gingen inspecteren bleken er diverse spullen niet meegenomen. Dan maar in onze auto gezet en – nadat ik Greet thuis afgezet had – opnieuw richting Rumbeke, het oude huis leeg achterlatend.

Vanavond kwam dan nog de technieker met het nieuwe fornuis en dat was het zo’n beetje. De vermoeidheid sloeg toe bij moeder en na wat heen en weer gerammel tussen haar dozen en zakken besloot ze ook maar om tot rust te komen.

Morgen komt iemand om haar bij te staan bij het poetsen en opruimen. Greet zal ook langs gaan en ik ga terug naar mijn bureau op het werk om geestelijk en lichamelijk weer in evenwicht te komen.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op de grote verhuis – tweede lezing

 1. Renesmurf zegt:

  Toch altijd eng, zo`n ambulance, ik denk dan altijd meteen dat er wat aan de hand is.Gelukkig schiet het aardig op zeg, dat gaat super.

 2. mannie zegt:

  Het gaat toch gesmeerd zo te horen allemaal. Het is alweer bijna achter de rug

 3. ollie zegt:

  Alles loppt gelukkig naar wens!

 4. Terrebel zegt:

  Dat schiet toch aardig op zo. Nog even en dan kan mams lekker slapen in haar nieuwe woning.

 5. Redstar zegt:

  Er komt ongemerkt veel bij kijken bij zo'n verhuizing. Geluukig zit het meeste er al weer op volgens mij. Veel geluk voor je ouders in hun nieuwe woning!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.