leesvoer

Deze morgen reden Greet en ik naar de Bibliotheek die momenteel nog steeds in hartje Krottegem gelegen is. De stad is bezig met de bouw van een heel nieuwe site in het centrum van Roeselare en binnen enkele jaren verhuist onze bib ook naar deze nieuwe stek.

Greet is door de band een veel groter lezer dan ik en dat kun je zien aan de hoeveelheid boeken dat ieder van ons bij zich heeft. Greet heeft er ongeveer tien uitgekozen, waaronder enkele kortverhalenbundels. Zij is een romanlezer.
Ik, daarentegen, ben eerder een non fictionlezer. Meestal kies ik boeken over vechtsporten, filosofie,religie of één of ander onderwerp waar ik op dat ogenblik in geinteresseerd ben.

Ik heb drie boeken gekozen :

Het eerste boek gaat over Seks en religie : hoe is de verhouding tussen de diverse religies en onderwerpen zoals zonde, lichamelijkheid, taboes, rituelen enz. Leuk om lezen hoe deze onderwerpen de mensen reeds duizenden jaren bezig houden en het laatste woord daarover is nog niet gevallen.

Het tweede gaat over katten en hun rol in geloof, folklore enz. In de ene cultuur werd ze aanbeden als een godheid en in de andere levend verbrand als zijnde de duivel in eigen persoon. Ongelooflijk hoe zo’n klein beestje zoveel kan losmaken in het dagelijks leven en fantasie van vele mensen gedurende vele duizenden jaren.

Het derde boek tenslotte is een dikke strip genaamd Sin City. Ik had al veel over deze graphic novel gehoord en gelezen en ik meende me te herinneren dat daar enkele jaren terug een film van werd gemaakt, maar zelf iets van gelezen, nee dat had ik niet.
Daar is nu verandering in gekomen. Frank Miller de auteur van de strip schetst ons een stad vol gevaren en duistere figuren. Niet echt een plek om voor je plezier naar toe te gaan.

Al met al genoeg leesvoer voor mij om een grijze zondagnamiddag als deze mee door te brengen.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in bibliotheek, frank miller, katten, religie, roeselare, seksualiteit, sin city. Bookmark de permalink .

8 reacties op leesvoer

 1. Marco zegt:

  Bibliotheek die op zondag open is? Dat is pas fijn. Zouden ze hier in het Bergse ook moeten doen als de verbouwing klaar is en de bieb heropend is. Zal helaas wel never nooit gaan gebeuren hier 😦

 2. hosternokke zegt:

  Zondagmiddagen in West Vlaanderen bieden toch wel meer dan 'gaan lezen'..!?

 3. Francky zegt:

  @hosternokke : niets moet alles kan op een zondag. Bij drukke evenementen zul je me niet veel meer aantreffen rond deze tijd van het jaar. Liever tijdens de lente en zomer bij openluchtevenementen.Nu stil in een hoekje met een boekje en een natje en een droogje.

 4. Terrebel zegt:

  Gave film, dat Sin City. Met overigens een heel aardige bijrol voo Hollands "eigen" Rutger Hauer.

 5. Redstar zegt:

  Sin City is een geweldige comic. Ik lees eigenlijk van alles, maar heb wel voorkeuren. Momenteel lees ik Nietzsche. Een boek waardoor ik ga denken, en ik denk graag.

 6. Heel goed.. boeken lezen. De inhoud is dan minder van belang.

 7. Renesmurf zegt:

  Ik ben een webloglezer, geen boekenlezer.Interesant wat je zoal tot je neemt. Ik veel radio.

 8. mannie zegt:

  Boeken ben ik niet zo'n persoon voor, films daarintegen weer wel. Sin City ligt hier dus ook in de kast, en dat is echt een goede film. Ik wacht nog steeds op de volgende delen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.