The sound of.. New Beat ?

Toen ik enkele dagen terug naarstig op zoek was naar oud beeldmateriaal van Roeselaars eerste en enige nationale muziekster zijnde Serge Gobin, ook bekend als Bingo, moest ik mij door heel wat New Beat materiaal worstelen vooraleer ik vond wat ik nodig had.

Waar is de tijd dat iedere welgemanierde, enigzinds verkeerd geparkeerde jongere in het weekend naar de Boccacio trok om zich daar uit te leven op het ritme van New Beat. Ook in Roeselare was er heel wat te doen rond deze muziek. Ik herinner me goed hoe Flip Vanhuyze uitbater van het allang ter ziele gegane Casablanca van de ene op de andere dag overschakelde op New Beat. Weg met zijn rock lp’s en in kwamen de 12 inches met dit monotoon gedreun en weg was mijn goesting om daar nog een stap binnen te zetten.
Tot overmaat van ramp verscheen er een Italiaanse modeontwerper ten tonele die duidelijk van de “andere kant” was en probeerde iedereen een nieuw plunje aan te smeren om er toch maar trendy uit te zien. Francky koos nu vliegensvlug het hazenpad.
Aan het station kwam een nieuwe “new beat” dancing die “the locs” heette. Ik ben er een paar keer – onder lichte druk van “vrienden” – binnen geweest en had het ook gezien.

Gelukkig heeft die rage niet zo lang geduurd. Sommigen hadden “big money” geroken en staken zowat alles en iedereen in zo’n NB-kleedje tot zelfs Eddy Wally en Rocco Granata toe.

Het enige nummer dat ik me nog goed herinner was “the sound of C” van The confetties.

Fijne dag nog !

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.