The song remains the same : ma first LP

1976. Radio Veronica is al een tijdje uit de ether en hetgeen Radio Mi Amigo brengt kan maar met mate mijn honger naar muziek stillen. Gelukkig zit vanaf 19 uur Radio Caroline op dezelfde frequentie uit te zenden. Geen hitjes van 13 in een dozijn maar langspelers met nummers die veruit de 4 minuten overschrijden. In dat jaar ontdek ik hetgeen men nu classic rock zou noemen.
Op een van die avonden hoor ik op mijn transistor plots een lied dat ik niet kende, maar me toch meteen naar de keel grijpt. Vlug luisteren wie dat kan zijn. Tussen de atmospherische storingen in hoor ik de engelstalige radiomaker zeggen dat dit Led Zeppelin is met Rock n Roll, het openingsnummer van een binnenkort te verschijnen live elpee. Rond die tijd had ik niet eens een volwaardige platenspeler, maar ik was flink aan het sparen om me er ene te kopen.

Een paar weken later las ik in Muziek expres dat de plaat eindelijk op de markt was. Mijn fiets genomen en naar Klup gereden. Ze lag er inderdaad in één van de bakken. 450 Belgische fanken betaald en tevreden naar huis, ook al had ik nog steeds geen platenspeler.
Dat zou nog een paar weken duren. Toch nam ik iedere avond de plaat uit de kast en bekeek de vele foto’s die de hoes en het boekje binnenin bevatten. Ondertussen nog enkele nummers ervan op Radio Caroline gehoord tussen de storingen in. Caroline zond uit op AM en niet op FM. Kunnen de jongeren nog volgen ?

Zowat een jaar later heb ik vervolgens Physical Graffiti gekocht. Daar heb ik nog meer plezier mee beleefd dan aan The song…., maar ik geloof dat er enige tijd geleden een opgefriste versie van verschenen is met betere klank en nog meer nummers.

Wie weet ?

http://nl.netlog.com/go/widget/videoID=3672044

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in led zeppelin, The song remains the same. Bookmark de permalink .

Een reactie op The song remains the same : ma first LP

  1. The song remains the same is geremastered heruitgebracht naar aanleiding van het verschijnen van de dvD.in een goeie cd winkel of via internet is ie wel ergens beschikbaar voor een ‘redel’ijke prijs.redel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.