DAVID BOWIE – JEAN GENIE

Op een avond kwam mijn moeder terug van de krantenwinkel. Ze had enkele tijdschriften bij en ene ervan gaf ze aan mij met de mededeling “ik zag dit liggen bij Monique in de winkel en dacht dat je dit boekse interessant zou vinden.”

Het tijdschrift heette Popshop, klinkt nu een beetje lullig, maar dit alles speelde zich af in de herfst van 1972. Vlug bladerde ik er in rond en wist niet wat ik zag. Alle nieuwste popsterren van het moment stonden er met hun foto in. Alles wat je toen hoorde te weten over je favorieten kon je er in lezen. Natuurlijk was ik tevreden met zo’n cadeau.

Een groot deel van de zangers en muziekanten kende ik van Radio Veronica en Avro’s Toppop : Alice Cooper, Lindsay De Paul, Gilbert O’ Sullivan, Slade.. Ook enkele mij onbekenden passeerden de revue : Roxy Music en David Bowie. Bowie stond er in met een knalrood kapsel dat zodanig geknipt was dat het een kruising leek tussen dat van Linda McCartney en het kapsel van Tante Sidonia. Ik moest zelfs meeerdere malen de foto bekijken om mij ervan te overtuigen dat het wel degelijk een man was.

Toeval of niet, maar enkele weken later kondigt Ad Visser een nieuwe hitnotering aan : David Bowie met “the Jean Genie”. Dit nummer en de band bestaande naast Bowie uit Mick Ronson, Trevor Bolder en Mick ‘Woody’ Woodmansey blies me zowat omver. Zoiets had ik nog nooit gezien of gehoord.

Deze clip is me steeds bijgebleven en groot was mijn vreugde toen ik deze enkele jaren geleden terug vond op het internet.

Je eerste liefde vergeet je nooit en deze clip en song is hiervan voor mij het grootste bewijs.

Enkele weetjes :

1) David Bowie haalde inspiratie voor dit lied bij Iggy Pop

2) The Simple Minds ontleenden hun naam aan dit lied.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op DAVID BOWIE – JEAN GENIE

  1. Elsje zegt:

    Idd een geweldig nummer!!

  2. Ollie zegt:

    Nog altijd een nummer om kippenvel van te krijgen Francky.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.