Kerst op radio en TV

“Whhooooo !!!! Frankieeeeeeeeeeeeee !!!!! kijk wat dat ik gekocht heb !!!!!!!!!” Vol enthousiasme kwam onze jongste medewerker gisteren den bureau binnen met enkele CD’s zwaaiend. “Mud staat er op !” vervolgde ze vol vuur. Net op het ogenblik dat ik door deze onverwachte overvloed van hyper positieve vibraties het bewustzijn dreigde te verliezen, stopte ze de CD’s in mijn handen. De kerstceedees had ze over de middag in Mediamarkt gekocht voor een appel en een ei. Frank Sinatra, Bing Crosby en nog veel andere slijmballen stonden op de achterkant van het doosje vermeld, en inderdaad ook Mud. Met de blik op oneindig en met de motoriek van iemand die duidelijk teveel aan het spul gezeten heeft kroop ik terug achter mijn Pc.

Al jaaaaren probeer ik aan iedere vorm van kerstmuziek te ontsnappen. Thuis is dit geen probleem. De radio staat practisch nooit aan. Naar muziekprogramma’s op televisie wordt zelden of nooit gekeken en in mijn platencollectie zal je er geen aantreffen.
Toch had ik gisteravond een gevoel van “waar is de tijd?”. Niet zozeer uit nostalgie (integendeel) maar eerder met de vraag “hoe overleefde ik de kerstperiodes toen ik pakweg 13 jaar oud was?”. Ook op deze prille leeftijd had ik een hekel aan alles wat met kerst te maken had.

Reeds vanaf mijn 10de was ik een fervent muziekbeluisteraar. Iedere week stond Avro’s Toppop op met de nieuwste hits van de nieuwste sterren. Natuurlijk was er in december de onvermijdelijke Kersthit. Het ene jaar was dat een hele goeie, het andere jaar een rasechte draak. Zelfs niemand minder dan de toen in mijn ogen een ouwe vent zijnde John Lennon schoorde samen met zijn sirene Yoko Ono een rasechte kersthit.

Deze herinneringen lieten me op zoek gaan naar vergeten glories op het internet. Ongelooflijk wat men in naam van Jezus’ geboorte gedurende de laatste 50 jaar op ons losgelaten heeft. Had Jezus dit kunnen voorzien hebben, ik geloof niet dat hij ooit in het openbaar zou gepreekt hebben. Je zou voor minder de rest van je leven onderduiken. Trouwens, waarom heeft hij er dan zelf gene gemaakt met de 12 apostelen als koorknapen?

Nee kerstliederen en kersthits, voor mij hoeft het echt niet.

http://nl.netlog.com/go/widget/videoID=1341885

Deze absolute draak komt op rekening van ene Roy Wood. In de jaren 60 leider van The Move en in de jaren 70 Oprichter van ELO.
Na het zien (en horen) van deze X-massong kan ik begrip opbrengen voor het feit dat Jeff Lynne hem na enkele maanden verbannen heeft en zonder hem doorgegaan is met ELO. Je zou voor minder iemand op Elba isoleren voor de rest van zijn dagen.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in kerst, kerstliederen, kerstmis, muziek, roy wood. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kerst op radio en TV

  1. John zegt:

    :-DGeheel mee eens. Ik moet vaak lachen om jouw komische manier van schrijven ;-)Groeten,John

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.