volkscafés in Roeselare.

de laatste tijd lees je zowat overal dat “het volkscafé” met uitsterven bedreigd is.
Het is me nu niet bepaald duidelijk wat men in feite onder volkscafé verstaat maar even googelen maakt een en ander duidelijker. Kortrijk blog maakt al een en ander duidelijker maar een echte definitie is er nog niet te vinden. Dan maar verder surfen op een site over volkscafé’s voor meer info.

Na het lezen van de humo van deze week waarin ook een reportage hierover staat, kwam ik ongeveer tot de volgende conclusie :

een volkscafé is gelegen in een pand dat als beschermd monument geklasseerd is of dat in feite zou moeten zijn. Vervolgens moet het interieur ouderwets/antiek zijn en ten slotte moet de waarding zowat rond de 80 jaar jong zijn.
Hieruit concludeer ik dat de vaste klanten grijsgebaarde mei ’68ers zijn en niet the man next door die ik er zou verwachten.

Met ander woorden : mijn definitie van een volkscafé is dan eerder : “een plaats waar mensen uit alle lagen van de bevolking samen komen om een pint te drinken; over van alles en wat nog te kletsen en de kinderen ondertussen met elkaar te laten spelen in en rond het café”.

En wat die zogenaamde “echte” volkscafé’s betreft : ik ben nu eenmaal geen intellectueel, geinteresseerd in familiekunde en archeologie (en zeker niet in bejaarde waardinnen)dus ik zal er wel weer niets van begrijpen.

santé folks.

dit filmpje op youtube gevonden van een café hier bij ons in de buurt. ziet er goed “volks” uit als je het mij vraagt.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in regina, roeselare, volkscafés. Bookmark de permalink .

Een reactie op volkscafés in Roeselare.

  1. Anonymous zegt:

    toen alles nog peis en vree was!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.