Het Offerfeest


Deze week is het weer zover. Schaapjes aller landen beef ende bibber. Het offerfeest komt eraan.

In de media lezen en zien we hoe honderden schapen vanuit Australië naar het beloofde land verscheept worden om er vakkundig tot een warme maaltijd verwerkt te worden. De geshockeerde westerse mensen protesteren weer tegen het ritueel slachten van deze arme schaapjes. Hoe durven ze ? De snoodaards !

Bij het lezen van deze apocalyps gaat mijn bovenkamer terug naar een recent verleden waarbij varkens op de kermis als attractie de kop werden ingeslagen terwijl ze hemeltergend tierden van angst en pijn. Leute dat we hadden.

Koeien werden op het erf op gelijke manier van het leven beroofd en geen haan kraaide ernaar. Later werden ze naar het slachthuis gebracht waar ze, netjes op een rij gezet, vakkundig de kogel door de kop kregen. Voelden die beestjes zich al veel beter mee. Gelijk alhoe een dier geslacht wordt, echt prettig en pijnloos voor het dier is het nooit.

Door dezelfde media wordt (politieke correctheid ?) verzwegen dat de joden hun dieren ook ritueel slachten (de moslims hebben het trouwens van de joden geleerd) maar dan wordt je onmiddellijk beschuldigd van antisemitisme als je dat (schaap ?) op tafel durft te gooien.

Dan spreken we niet over hoe zeedieren worden behandeld, vissen levend gevild en opengesneden enz.
Wie komt er op voor de rechten van de kreeft die levend gekookt zal worden ?

Dit jaar vallen het offerfeest en kerstmis zowat samen en daardoor denk ik nu aan al die duizenden kalkoenen die onlangs de geest gegeven hebben. Waar was de media toen ze vervoerd en geslacht werden ?
Worden al onze protestvoerders vegetariër ? Nee hoor !! Het gaat hen alleen om de beestjes die ze op TV in handen van moslims zien. Selectief geshockeerden noem ik ze. punt. Of zit hier een racistisch reukje aan ? zou kunnen.

Met andere woorden : waar maken we ons druk om ?

Ik zal in ieder geval niet nalaten om bij de Turkse bakker langs te gaan en naast zijn lekker brood ook enkele Halalle (of hoe noem je dat ?) worsten naar huis mee te nemen. Ik vind al dat gedoe van de meeste mensen gewoon hypocriet. Vragen ze soms aan de slager hoe hun lekkere biefstuk tot stand is gekomen ? of het geslachte konijntje afgezien heeft, of deze bunny het wel zelf wilde ?

Alvast smakelijk.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in abraham, islam, offerfeest, ritueel slachten, schaap. Bookmark de permalink .

Een reactie op Het Offerfeest

  1. John zegt:

    Mooi stukje tekst, en ik ben het volledig met jou eens.Groeten,John

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.